maandag, 18 oktober 2021

Geroerbakte kip met appel en gember

Kiplekker in een handomdraai

Ingrediënten

  • Stukje verse gember (grootte van 1 duim)
  • 1 (rode) appel
  • 200 gram kipfilet
  • Kipkruiden zonder zout
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Schil de gember en snijd het stukje in dunne plakjes. Snijd de plakjes in smalle reepjes.
  2. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  3. Snijd de kipfilet in repen en bestrooi ze met kipkruiden.
  4. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  5. Roerbak de gember kort mee.
  6. Voeg de appelblokjes en 100 ml water toe en stoof het gerecht nog 5 minuten.

Menusuggestie

Lekker met courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel bladselderij

Ingrediënten over?

Gemberwortel
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
550 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,1 gram