Geroerbakte spinazie op oosterse wijze

Getty Images

Pit op je bord

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 sjalotje
  • ½ rode peper
  • 1 kg spinazie
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak het sjalotje schoon en snijd het klein.
  3. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
  4. Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
  5. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de peper.
  6. Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
  7. Maak de groente op smaak met de vissaus.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen. Hiervoor heb je nodig:   

  • 2 kleine kipfilets   
  • 1 eetlepel vloeibare margarine   
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1760 milligram
Auteur