Gesmoorde tuinboontjes met een karbonade en aardappelen

Geniet van groen.
Ingrediënten
- 1½ kilogram tuinbonen
- 1 sjalot
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 plakje achterham
- 6 aardappelen
- 2 dunne ribkarbonades
- Peper
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met wat peper.
- Verwarm 2 eetlepels margarine in een koekenpan en bak hierin het vlees in 15 minuten gaar en bruin.
- Dop de tuinbonen.
- Pel de sjalot en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de tuinbonen en 100 ml water toe en smoor de tuinbonen, met de deksel op de pan, in ca. 8 minuten gaar.
- Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
- Maak de groente op smaak met wat peper.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie |
560 kcal
|
---|---|
Eiwit |
45 gram
|
Koolhydraten |
40 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
5 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
0,4 gram
|