dinsdag, 14 juli 2020

Gestoofde appel met kaneel

Zo gepiept

Ingrediënten

  • 1 kaneelstokje
  • 2 appels
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 dl sinaasappelsap

Bereiding

  1. Breek het kaneelstokje in tweeën.
  2. Boor de klokhuizen uit de appels en schil de appels.
  3. Plaats de appels in een kleine steelpan. Vul de holte met het halve kaneelstokje.
  4. Druppel wat honing over de appels.
  5. Giet het sinaasappelsap erbij en laat de appels in ca. 10 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Argentijnse burger met zoete aardappel en chimichurri en sperzieboontjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
135 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,01 gram
Trefwoorden: