 
Getty Images
      
  Met hartige bonenpuree
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 tomaten
- ½ potje witte bonen
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 ml groentebouillon met minder zout
- 2 eieren
- 30 gram oude geraspte 30+ kaas
- 2 grote paprika's
Voedingswaarden
    Energie 
              
  435kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  45 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  4 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de tomaten schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de tomaten in blokjes.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de margarine.
- Voeg de tomaten toe en smoor dit zacht.
- Schep de helft hiervan in een pan.
- Schep de witte bonen door de overgebleven ui en tomaat.
- Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg een beetje bouillon toe als de massa te stijf is.
- Schenk de rest van de bouillon in de pan bij de tomaten.
- Klop de eieren los en schep ze met de kaas door de bonenpuree.
- Maak het op smaak met peper.
- Was de paprika’s en snijd de steelaanzet er voorzichtig uit. Verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Vul de paprika’s met het bonenmengsel en zet ze in de pan.
- Laat de paprika’s op klein vuur in 20-25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig:
4 volkoren boterhammen.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
