Gevulde schnitzel

Getty Images

Vlees kun je ook goed afwisselen met plantaardige producten zoals peulvruchten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzel
  • 4 salieblaadjes of 1 theelepel gedroogde salie
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan bruin.
  2. Leg op iedere schnitzel een plakje spek en 2 blaadjes salie.
  3. Vouw het vlees dubbel en steek het vast met een houten cocktailprikker. Bestrooi het vlees met peper.
  4. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten bruin en gaar.
  5. Neem het vlees uit de pan en schenk er 75 ml water in. Roer het aanbaksel los.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes met peultjes en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

200 gram doperwtjes
150 gram peultjes
6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse salie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de salie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
600 milligram
Auteur