Gezonde nachos

nacho's
Miriam Groot

Dol op nachos? Zo maak je ze nog lekkerder!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 avocado’s
  • 2 puntpaprika’s
  • 250 g kerstomaten
  • 1 rode peper
  • 400 g zwarte bonen
  • 200 g maïs
  • 200 g tortilla chips naturel
  • 1 limoen
  • 4 el ongezoete sojayoghurt
  • Verse peterselie of koriander

Bereiding

1. Snijd een rode ui in halve ringen. Snipper de andere rode ui. Snijd de puntpaprika’s en de tomaten in kleine stukjes. Halveer de limoen en snijd een van de helften in partjes.
2. Pureer de avocado’s met het teentje knoflook. Schep in een kom en roer de gesnipperde rode ui er doorheen. Pers de gehalveerde limoen uit en voeg het sap toe. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
3. Spoel de zwarte bonen af. Meng met de maïs, uienringen, puntpaprika, tomatenblokjes en wat extra limoensap.
4. Verdeel de tortillachips over een schaal. Schep hier het bonenmengsel en de guacamole overheen. Druip de ongezoete sojayoghurt over de nachos en serveer deze met de limoenpartjes en wat verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden

Energie 
552kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
52,4 gram
Vezels 
16,8 gram
Vet 
27,2 gram
Verzadigd vet 
5,7 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
  • Miriam Groot