Gouden taart met citrussiroop

Gegarandeerd smullen.
Ingrediënten
- 1 springvorm doorsnee 20 cm: 12 puntjes
- 2 handsinaasappels en 1 perssinaasappel
- 2 citroenen
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 75 gram suiker
- 3 dl halfvolle yoghurt
- 300 gram griesmeel
- ½ theelepel natriumbicarbonaat (zuiveringszout, bak- of dubbelkoolzure soda; verkrijgbaar bij natuurwinkels)
- ½ theelepel kurkuma (geelwortel)
- 250 gram suiker
- 1 theelepel oranjebloesemwater (turkse winkel, toko)
- 1 eetlepel gepelde, ongezouten pistachenootjes
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Bereiding
Aantal personen
12
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
240 kcal
|
---|---|
Eiwit |
4 gram
|
Koolhydraten |
45 gram
|
Vet |
3 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
0 gram
|