maandag, 17 februari 2020

Green macaroni

Gezond en lekker koken voor het hele gezin? Het kan! Foodie en fotografe Ellen Charlotte Marie biedt je in haar nieuwe boek Everyday Vegan inspiratie. De voedzame recepten zijn vegan en zowel jong als oud vindt ze lekker. Zoals deze green macaroni bijvoorbeeld!
Aantal personen:
4
Ingrediënten:
  • 400 gram macaroni
  • Voor de saus:
  • 300 gram zijden tofoe (1 pakje)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels edelgistvlokken
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 a 2 theelepels kruidenzout (herbamare)
  • 1/2 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 mil havermelk (ongezoet)
  • 1 broccoli, in roosjes (gestoomd of gekookt)
  • 10-tal kerstomaatjes, gehalveerd
  • een handvol boerenkool, fijgensneden (gestoomd of gekookt)
  • Erop:
  • broodkruimels (gv)
  • fijngesneden basilicum

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Mix alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender tot je een gladde saus hebt.

Meng de saus onder de pasta en voeg de broccoli, tomaatjes en boerenkool toe. Doe de macaroni in een ovenschaal en bak 25 minuten in de oven. Strooi er enkele eetlepels (glutenvrije) broodkruimels over en zet nog enkele minuten onder de grill.

Serveer met een extra scheut olijfolie en veel vers basilicum.