Getty Images
      
  Zomer op je bord.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 2 vleestomaten
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 eetlepel olijfolie
 - 150 gram zilvervliesrijst
 - ¼ bouillontablet met minder zout
 - 1 blikje tonijn, op water
 - 5 zwarte olijven zonder pit
 - 1 flinke venkelknol
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  495kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  9 gram
          
    Vet 
              
  15 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1100 milligram
          Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
 - Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
 - Fruit de ui en de knoflook zacht in 1 eetlepel olie.
 - Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort mee smoren.
 - Voeg de rijst toe met ca. 350 ml water en het stukje bouillontablet en en breng dit aan de kook. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
 - Maak de venkel schoon en snijd de groente in dunne parten.
 - Bestrijk de parten venkel met wat olie en grill de groente in een grillpan in ca. 8 minuten gaar.
 - Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Roer de tonijn door de gare rijst en warm even door.
 - Snijd de olijven klein en meng ze door de wat vochtige rijst. Geef de venkel erbij.
 
Ingrediënten over?
Olijven: Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum