Groentegoelasj

Getty Images

Smullen op z'n Hongaars

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • Stuk knolselderij
  • 1 winterwortel
  • Stuk (groene) kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ± 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 dl groentebouillon
  • 100 gram oesterzwammen
  • Tijm

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Steek de kruidnagels in het laurierblad. Kook de linzen in ruim water met het laurierblad met kruidnagels in ca. 45 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de knolselderij in smalle reepjes, de wortel in halve plakken en de kool in slierten.
  5. Bak de knolselderij kort in de hete olie. Bak de rest van de groente met de tomatenpuree mee.
  6. Voeg het paprikapoeder en de groentebouillon toe en laat dit 10 minuten stoven.
  7. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Smoor de oesterzwammen mee met de groente.
  8. Maak de goelasj op smaak met wat peper en tijm.
  9. Giet de linzen af en verwijder de kruiden. Geef de linzen bij de groentegoelasj.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
35 gram
Vet 
9 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum