vrijdag, 3 juli 2020

Groentepot met gehaktballetjes

Stevig oerhollands stoofgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram koolraap
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Gehaktkruiden zonder zout
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
  4. Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 10 minuten.
  5. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.
  6. Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
475 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
9 gram
Zout
1 gram