zondag, 8 december 2019

Groentepot met gehaktballetjes

Stevig oerhollands stoofgerecht
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram koolraap
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 200 gram mager rundergehakt
  • Gehaktkruiden zonder zout
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
  4. Voeg de rest van de groente toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof de groente 10 minuten.
  5. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.
  6. Schep de gehaktballetjes door de groente en stoof het geheel in nog 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
475 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
6 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):