zaterdag, 31 oktober 2020

Groentetajine met kikkererwten en karwijzaad

Een heerlijk verzadigend gerecht dat ook in een braadpan klaargemaakt kan worden.

Ingrediënten

  • 1 dunne winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Ca. ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • 1 volkoren pistoletje of 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de wortel en snijd de helften in plakken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
  4. Bak 1 theelepel karwijzaad mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
  6. Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
  7. Snijd het pistoletje in plakjes of het brood in driehoekjes.
  8. Strooi de rest van het karwijzaad over de tajine en geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
520 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,5 gram