Groentetajine met kikkererwten en karwijzaad

Getty Images

Een heerlijk verzadigend gerecht dat ook in een braadpan klaargemaakt kan worden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • Ca. ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 theelepels karwijzaad (kummel)
  • 1 volkoren pistoletje of 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Halveer de wortel en snijd de helften in plakken. Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in ringen. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een tajine of braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook met het paprikapoeder heel zacht.
  4. Bak 1 theelepel karwijzaad mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de rest van de groente toe en smoor dit in ca. 10 minuten gaar.
  6. Spoel de kikkererwten in een zeef af en meng ze door de groente. Warm het goed door.
  7. Snijd het pistoletje in plakjes of het brood in driehoekjes.
  8. Strooi de rest van het karwijzaad over de tajine en geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
 

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum