
Getty Images
Doperwtjes met aardappelpuree en tomatenblokjes.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 4 eieren
- 1 kleine ui
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram tomatenblokjes zonder zout
- peper, nootmuskaat
- mespunt tijm
- 100 ml halfvolle melk
Voedingswaarden
Energie
575kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
500 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
- Kook de eieren hard.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui zacht in de margarine.
- Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
- Meng de tomatenblokjes door de doperwten.
- Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Geef de halve eieren en de aardappelpuree bij de groente.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.