vrijdag, 3 juli 2020

Haagse doperwtjes van Hilde

Doperwtjes met aardappelpuree en tomatenblokjes.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 4 eieren
  • 1 kleine ui
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • peper, nootmuskaat
  • mespunt tijm
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Fruit de ui zacht in de margarine.
  5. Doe de doperwtjes bij de ui en stoof de erwtjes in een paar minuten gaar.
  6. Meng de tomatenblokjes door de doperwten.
  7. Maak de groente op smaak met wat peper en wat tijm.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de halve eieren en de aardappelpuree bij de groente.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,5 gram

Tonen op website

MSN