Hamburger op z'n Italiaans

Getty Images

Mediterraans genieten doe je zo.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bruine boterham
  • 5 groene olijven zonder pit
  • ½ bosuitje
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt oregano
  • Peper
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 400 gram (winter)wortel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 volkoren broodjes

Bereiding

  1. Week het brood met 2 eetlepels water.
  2. Snijd de olijven en het bosuitje fijn.
  3. Meng het brood met de olijven, bosui, het uitgeperste teentje knoflook, wat oregano en peper.
  4. Maak hiermee gehakt aan en vorm er 2 platte schijven van. Zet ze afgedekt weg in de koelkast.
  5. Schrap de wortels en rasp ze fijn. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  7. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  8. Was de bieslook en knip het klein.
  9. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil, het sinaasappelsap en de bieslook door de geraspte wortel.
  10. Snijd de broodjes open en rooster de snijvlakken eventueel onder de grill krokant.
  11. Gril de hamburgers onder de hete grill of in een grillpan in ca. 10 minuten gaar en bruin.
  12. Beleg de broodjes met wat wortelsalade en een hamburger en geef de rest van de salade erbij.

Ingrediënten over?

Bosui:
Bewaar een half bosuitje verpakt in plastic in de koelkast nog maximaal 4 dagen. Gebruik de rest van de bosui gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Hele bosuitjes zijn ongeveer 4 weken buiten de koelkast te bewaren.

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
1700 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum