zaterdag, 4 april 2020

Haring-bietensalade

Vis, haring bijvoorbeeld, zit vol met vitamines en vetzuren en die zijn hartstikke goed voor je. Niet zo'n fan van haring? Maak dan deze bietensalade met haring en appel eens. Wedden dat je deze heerlijk vindt? Bijkomend voordeel? Ook die rode bietjes zitten bomvol vitaminen en anti-oxidanten.
Aantal personen:
4-6
Ingrediënten:
  • 2 el Griekse of Turkse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • geraspte schil en sap van een halve citroen
  • 1 Granny Smith appel, met schil, in blokjes gesneden
  • 350 g gekookte rode bietjes, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 3-4 zure haringen, in plakjes van 1 cm
  • Mespuntje zout
  • Peper naar smaak
  • Takje verse koriander

Bereiding

  • Meng de yoghurt en de mayonaise met de geraspte schil en het sap van de halve citroen.
  • Meng deze dressing met de appel, gekookte bietjes, ui en plakjes haring.
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Garneer met de koriander

 

Dit recept komt uit het boek Gezond naar honderdvijftien, geschreven door Eric Claassen, Lisette de Jong en Heidi Klijsen. Op hun facebookpagina delen zij meer gezonde recepten en tips.  Ook vertelt professor Eric Claassen in onderstaande aflevering van Gezond Gesprek van alles over gezond ouder worden. Zo weet je na deze aflevering precies waarom witlof zo goed voor je is en waarom flirten belangrijk is.