Haringtartaar met dille en groentechips

Het Hollandse haring gerecht
Ingrediënten
- stukje pastinaak
- 1 klein bietje
- olie of groentechips (zakje, supermarkt)
- 8 radijsjes
- ½ bosje dille
- 4 zoute haringen
- 1 eetlepel zure room
- 1 rode appel
Bereiding
- Schil het stukje pastinaak en het bietje en schaaf het in dunne plakjes.
- Verhit een laagje olie in een pannetje en bak hierin de plakjes groente gaar en krokant of gebruik kant en klare groentechips.Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de dille en houd 4 mooie takjes achter voor garnering. Knip de rest klein.
- Verwijder van de haringen de graat en staartje en snijd de haringen in kleine blokjes.
- Meng de haring met de radijs, wat dille en de zure room.
- Was de appel en snijd hem in 4 parten. Snijd iedere part in smalle plakjes en leg ze in een cirkel op 4 bordjes.
- Strooi er wat dille over.
- Schep daarop het haringmengsel.
- Garneer de haring met de achtergehouden dille en wat groentechips.
- Gebruik evt. een kookring of een conservenblikje zonder boven- en onderkant om mooie rondjes te maken.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
190 kcal
|
---|---|
Eiwit |
15 gram
|
Koolhydraten |
8 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
1 gram
|
Zout |
2 gram
|