vrijdag, 18 oktober 2019

Herfstcoupe

Lekker en gezond met kiwi.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 rijpe peer
  • 50 gram druiven
  • 1 kiwi
  • 3 pruimen
  • 1 bolletje gember
  • Citroensap

Bereiding

  1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  2. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes.
  3. Schil de kiwi, snijd hem in plakjes en halveer ze.
  4. Was de pruimen en snijd ze in stukjes.
  5. Snijd het bolletje gember heel fijn.
  6. Meng het fruit met de gember en voeg naar smaak wat citroensap toe.
  7. Verdeel het fruit over 2 coupes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Bobotie, komkommersalade met paprika en zilvervliesrijst.

Ingrediënten over?

Druiven:
Druiven kunnen onafgedekt op een koele plaats 2 tot 4 dagen bewaard blijven. In de koelkast blijven druiven ongeveer 7 dagen goed.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
130 kcal
Eiwit:
1 gram
Koolhydraten:
25 gram
Vet:
1 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0 gram