Hoe maak je pompoensoep met koriandersalsa?

Verrassende combinatie: pompoen en koriander

pompoensoep-koriandersalsa
PuurGezond

Pompoensoep is heerlijk in combinatie met de frisse smaak van koriander.

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
20 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram pompoen (1 kleine)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 blik kokosmelk
  • bosje koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 hand pompoenpitten
  • 1 hand zonnebloempitten
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  • 150 gram (roma)cherrytomaatjes

Bereiding

  • Snijd de pompoen (met schil) in stukken. Pel en snipper de ui en 1 teentje knoflook.
  • Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui, knoflook en pompoen 5 minuten. Bestrooi de pompoen met een klein beetje zout. Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe en kook de pompoen in 15 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de salsa: pureer de koriander samen met 1 teentje knoflook en de olijfolie in de keukenmachine, blender of met een staafmixer tot een grove salsa. Voeg eventueel wat zout toe.
  • Meng de pitten in een droge koekenpan en verkruimel het pepertje erboven. Verhit de pan en rooster de pitten in ongeveer 3 minuten bruin. Laat ze afkoelen. Snij de tomaten in blokjes. Schenk het vocht dat vrijkomt in de soep.
  • Pureer de soep en maak deze eventueel nog verder op smaak met zout. Serveer de soep in diepe borden of kommen. Aan tafel naar smaak salsa, tomaatblokjes en pitten op de soep scheppen.

Tip: smaakt extra lekker met volkoren-notenbrood.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur