Hoe maak je zelf granola met chocolade?

Lekker en simpel: zelf granola maken met chocolade

Zelf granola maken
Puur Gezond

Heerlijk als ontbijt: yoghurt of kwark met zelfgemaakte granola en (pure) chocolade. Wanneer ga jij hem uitproberen?

Aantal personen 
8 tot 10 personen
Bereidingsduur 
25 minuten

Ingrediënten

  • 150 g havervlokken
  • 75 g hazelnoten, grof gehakt
  • 75 g amandelen, grof gehakt
  • 25 g sesamzaad
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden (of kaneel)
  • 1 (biologische) sinaasappel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 75 g extra pure chocolade, grof gehakt
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175˚ graden. Meng in een kom havermout, noten, sesamzaad en speculaaskruiden.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Pers 3 eetlepels sap uit (de rest wordt in dit recept niet gebruikt).
  • Verwarm in een steelpan het sap, de kokosolie en honing tot de kokosolie gesmolten is. Meng dit door het havermoutmengsel.
  • Spreid het mengsel uit over een bakplaat en rooster dit 15 minuten in de oven. Kijk af en toe: de granola moet niet te donker worden.
  • Laat de granola helemaal afkoelen en meng dan de chocolade erdoor.

Dit is een recept van PuurGezond.

Auteur