Hollandse groenteschotel met balletjes

Getty Images

Hollandse pot met een twist.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 120 gram volkoren macaroni
  • 1 volkoren boterham
  • 1 sjalotje
  • 150 gram rundergehakt
  • Peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 300 gram Hollandse groentemix
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram champignons
  • Tijm

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Week het brood in een paar lepels water.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de sjalot en peper. Vorm er balletjes van.
  5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de balletjes bruin.
  6. Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten.
  7. Voeg peper, wat paprikapoeder en de tomatenblokjes toe en stoof de groente gaar.
  8. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg de laatste minuut de champignons toe.
  9. Maak het gerecht op smaak met wat tijm en geef de macaroni erbij.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
600 milligram
Auteur