Hollandse kapucijners

Getty Images

Gezonde Hollandse pot.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • Tijm
  • 1 groot blik kapucijners

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  3. Verwarm een braadpan en bak hierin het rundergehakt rul en gaar.
  4. Bak de tomatenpuree kort mee.
  5. Voeg de groente toe met de laurierblaadjes,wat tijm en een beetje water. Smoor de groente in 10 minuten gaar.
  6. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze in de pan. Laat het geheel goed warm worden. Verwijder de laurierblaadjes.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
575kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
25 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur