Indiase pompoencurry met kikkererwten

Getty Images

Aandacht voor je eten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stuk pompoen (circa 500 gram)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • Ca. ½ eetlepel kerriepoeder
  • 1 deciliter groentebouillon
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Was het stuk pompoen, verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
  4. Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
  5. Spoel de kikkererwten in een zeef af.
  6. Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de groente en warm dit een paar minuten mee.
  7. Maak het op smaak met kleingesneden koriander.

Menusuggestie

Lekker met zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.

Voedingswaarden

Energie 
545kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
80 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur