zondag, 24 januari 2021

Italiaans gevuld brood

Snel recept voor een lange (na)zomeravond.

Ingrediënten

  • 1 klein rond bruin- of volkorenbrood
  • 3 eetlepels tapenade met zongedroogde tomaatjes
  • 2 vleestomaten
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 100 gram gemengde sla
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereiding

  1. Snijd een kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
  2. Bestrijk het brood van binnen met 2 eetlepels tapenade.
  3. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Snijd de paprika’s in repen.
  5. Snijd de kip in blokjes.
  6. Meng de sla met de stukjes tomaat, paprika, kip en 1 eetlepel tapenade.
  7. Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
  8. Snijd het brood in punten.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
680 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
95 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
2,85 gram