Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli

Getty Images

De knapperige spekreepjes maken het helemaal af.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 struikje broccoli (250 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 dunne prei (200 gram)
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
20 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 

Bereiding

  • Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  • Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar. 
  • Maak een dressing van de olie met azijn en peper. 
  • Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen. 
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de broccoli.
  • Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  • Bak de stukken prei met de kerrie in de margarine.
  • Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.
  • Maak het op smaak met peper, strooi de spekreepjes er over en geef de broccolisalade er bij.

Allergie info 

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.