Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli

De knapperige spekreepjes maken het helemaal af.
Ingrediënten
- 1 struikje broccoli (250 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- azijn
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 1 dunne prei (200 gram)
- 250 gram kerstomaatjes
- 1 grote pot jonge kapucijners
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Maak een dressing van de olie met azijn en peper.
- Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de broccoli.
- Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.
- Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
- Bak de stukken prei met de kerrie in de margarine.
- Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.
- Maak het op smaak met peper, strooi de spekreepjes er over en geef de broccolisalade er bij.
Allergie info
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
450 kcal
|
---|---|
Eiwit |
20 gram
|
Koolhydraten |
35 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
20 gram
|
Zout |
1,3 gram
|