
Getty Images
Lekker recept met kabeljauw, zilvervliesrijst en sperziebonen.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kabeljauw of andere visfilet
- volkorenmeel
- 2 eetlepels olie
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 chilipeper of spaanse peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ¼ bouillontablet met minder zout
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 10 minuten gaar.
- Snijd de vis in flinke stukken en bestrooi ze met peper. Wentel de vis door wat volkorenmeel.
- Verwarm de olie en bak hierin de stukken vis bruin. Neem ze uit de pan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de tomaten in stukjes en de ui en de knoflook in snippers.
- Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Roer er de stukjes tomaat, de peper en 200 ml water met het stukje bouillontablet door en breng dit aan de kook. Laat de saus 10 minuten koken.
- Schep voorzichtig de vis in de saus. Warm het geheel nog 5 minuten door tot de vis gaar is.
- Geef de sperziebonen en de rijst erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik tomatenpuree in een groentegoulash. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.