vrijdag, 22 januari 2021

Kalkoencurry met groente en zilvervliesrijst

Dit curryrecept is fantastisch voor de stevige trek.

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram prei
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 3 takjes koriander
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 3 theelepels kerrie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte door en snijd de helften in stukken van ca. 5 cm. Schaaf de courgette in lange repen. Snijd de ui klein.
  4. Was de rozijnen.
  5. Was de koriander en knip de takjes klein.
  6. Snijd de kalkoenfilet in smalle repen.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de kalkoen in ca. 5 minuten bruin. Roerbak de kerrie en de ui kort mee.
  8. Voeg de groente, de rozijnen, de kokosmelk en 50 ml water toe en laat het gerecht 5 minuten zacht smoren.
  9. Maak de op smaak met peper.
  10. Roer er van het vuur af de yoghurt door en strooi de koriander er over.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
80 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,2 gram