Kalkoenragout met zuurkool

Getty Images

Winters tafelen

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Mespunt kaneel
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1 (rode) ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1½ deciliter bouillon
  • 400 gram zuurkool

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
  2. Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
  3. Meng er de sojasaus, de kaneel, de komijn en wat peper door.
  4. Schep de blokjes kalkoen hierdoor en laat dit afgedekt in de koelkast 10 minuten marineren.
  5. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  6. Snijd de ui in snippers en de bleekselderij in boogjes.
  7. Verwarm de olie in een grote braadpan en bak hierin de gemarineerde kalkoen bruin.
  8. Bak de ui en de bleekselderij kort mee.
  9. Strooi er de bloem over en laat dit 2 minuten mee warmen.
  10. Giet er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
  11. Laat de kalkoenragout 5 minuten sudderen.
  12. Schuif de ragout een beetje aan de kant en schep de zuurkool in het midden van de pan.
  13. Laat de zuurkool nog 10 minuten zacht mee sudderen.

Menusuggestie

Lekker met aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
370kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
2640 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum