zaterdag, 5 december 2020

Kaneelreepjes

De kroon op het weekend.

Ingrediënten

  • 1 ei 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 1 theelepel kaneel 
  • 1 deciliter halfvolle melk 
  • 2 sneetjes volkoren krentebrood 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Klop in een diep bord het ei los.
2. Klop er de suiker, de kaneel en de melk door.
3. Snijd de sneetjes brood ieder in 3 à 4 repen.
4. Wentel het brood door het eimengsel en laat het brood het vocht opnemen.
5. Verwarm de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de reepjes bruin.
6. Geef ze warm of koud met een kopje koffie.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht beenham met appel, sperzieboontjes en aardappelen.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
215 kcal
Eiwit
8 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,5 gram