donderdag, 22 augustus 2019

Kapucijners met appel en piccalilly

De betere bonenmaaltijd.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 prei
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 grote pot kapucijners
  • 1 appel
  • 50 gram piccallily

Bereiding

  1. Maak de prei en de tomaten schoon.
  2. Snijd de prei in ringen en de tomaten in parten.
  3. Smoor de prei 10 minuten in de olie met de kerrie zacht.
  4. Stoof de parten tomaat kort mee.
  5. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  6. Schil de appel en snijd hem in blokjes.
  7. Meng de blokjes appel en de kapucijners door de groente en warm het geheel goed door.Serveer de piccalilly er bij.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
435 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
20 gram
Zout:
1,4 gram