dinsdag, 29 september 2020

Kerrierijst

In een handomdraai

Ingrediënten

  • 1 ui 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 eetlepel kerrie 
  • 150-200 gram zilvervliesrijst 
  • 3-4 deciliter groentebouillon met minder zout
  • 1 klein blik doperwten 

Bereiding

1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Fruit de ui in de olie glazig.
3. Voeg de kerrie toe en fruit dit mee tot de kerrie gaat geuren.
4. Doe de rijst er bij en schenk de bouillon al roerend in de pan.
5. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
6. Roer de laatste minuten de uitgelekte doperwtjes door de rijst.

Menusuggestie

Lekker met gebakken kipreepjes en witlofsalade met sinaasappel.

Hiervoor heb je nodig:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram witlof
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 sinaasappel

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
690 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,59 gram