zaterdag, 31 oktober 2020

Kerrietofu met sinaasappelsaus

Goed gemarineerde tofu

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 200 gram tofu
  • 2 sinaasappels
  • 1½ eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels sojasaus met minder zout

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  2. Roer er de kerrie, de gembersiroop en ½ eetlepel olie door.
  3. Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  4. Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Pers de andere sinaasappel uit.
  6. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
  7. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  8. Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
  9. Maak het op smaak met de sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
620 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,7 gram