Getty Images
Op en top genieten
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kleine pot kersen op siroop zonder pit
- 6 eetlepels bloem
- 1½ eetlepel suiker
- 1½ dl halfvolle melk
- 1 ei
- Vloeibare margarine
- 2 eetlepels jam (kersen-, aardbeien- of bessenjam)
- Kaneel
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
- Meng de bloem met de suiker in een kom en roer er scheutje voor scheutje de melk door.
- Roer het ei erdoor.
- Bestrijk 4 kleine taartvormpjes of muffinvormpjes dun met margarine en vul ze voor de helft met het beslag.
- Schep in iedere vorm een lepel kersen.
- Bak de taartjes in de hete oven in 15-20 minuten gaar en bruin.
- Pureer de rest van de kersen met wat vocht, de jam en wat kaneel in de keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke saus.
- Stort de taartjes op borden en schenk er wat saus bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
1 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram