Kersentaartje

Getty Images

Op en top genieten

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine pot kersen op siroop zonder pit
  • 6 eetlepels bloem
  • 1½ eetlepel suiker
  • 1½ dl halfvolle melk
  • 1 ei
  • Vloeibare margarine
  • 2 eetlepels jam (kersen-, aardbeien- of bessenjam)
  • Kaneel

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  3. Meng de bloem met de suiker in een kom en roer er scheutje voor scheutje de melk door.
  4. Roer het ei erdoor.
  5. Bestrijk 4 kleine taartvormpjes of muffinvormpjes dun met margarine en vul ze voor de helft met het beslag.
  6. Schep in iedere vorm een lepel kersen.
  7. Bak de taartjes in de hete oven in 15-20 minuten gaar en bruin.
  8. Pureer de rest van de kersen met wat vocht, de jam en wat kaneel in de keukenmachine of met een staafmixer tot een dikke saus.
  9. Stort de taartjes op borden en schenk er wat saus bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht een varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
2 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
100 milligram
Auteur