maandag, 30 november 2020

Kip in amandelsaus met rijst

Met dit gerecht maak je kipliefhebbers blij.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 5-6 tomaten
  • 2 kippenbouten zonder vel
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 25 gram blanke ongezouten amandelen
  • 1 volkoren beschuit
  • peper
  • azijn

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Was de tomaten. Snijd 1 tomaat in stukjes.
  3. Bestrooi de kip met peper en bak de kip in de hete margarine bruin. Bak de ui met de kip mee.
  4. Voeg de stukjes tomaat en 200 ml water toe en stoof de kip 40 minuten.
  5. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de peterselie en knip de helft klein.
  7. Snijd de rest van de tomaten in parten en maak er met azijn, peper en de klein geknipte peterselie een salade van.
  8. Pel de knoflook.
  9. Maal de amandelen in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  10. Maal dit met wat stoofvocht, de beschuit, de knoflook en de rest van de peterselie tot een saus. Roer de saus door het stoofvocht van de kip en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.
  11. Serveer met de rijst en de tomatensalade.

Ingrediënten

Amandelen:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
610 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,3 gram