Kip in sinaasappelsaus

Getty Images

Coq à l'orange.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 drumsticks
  • ½ kaneelstokje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten.
  2. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Was de rozijnen.
  6. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper.
  7. Bak de kip in de margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
  8. Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes peper, de rozijnen, het kaneelstokje en wat water toe.
  9. Stoof de kip in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
425kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
200 milligram
Auteur