woensdag, 30 september 2020

Kip in sinaasappelsaus

Coq à l'orange.

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 1 ui
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 drumsticks
  • ½ kaneelstokje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten.
  2. Pers de andere sinaasappel uit.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Snijd het stukje peper klein.
  5. Was de rozijnen.
  6. Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper.
  7. Bak de kip in de margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
  8. Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes peper, de rozijnen, het kaneelstokje en wat water toe.
  9. Stoof de kip in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
425 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram