zaterdag, 23 januari 2021

Kip met abrikozen

Fris en fruitig.

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • Stukje gember (grootte van ½ duim)
  • 1 ui
  • 200 gram kipfilet
  • 1 theelepel kipkruiden zonder zout
  • Cayennepeper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was de abrikozen en week ze 1-2 uur in water.
  2. Schil het stukje gember en snijd het heel fijn.
  3. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  4. Snijd de gewelde abrikozen in reepjes.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kipkruiden en eventueel wat cayennepeper.
  6. Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  7. Fruit de ui en de gember mee.
  8. Voeg de abrikozen met wat van het weekvocht toe en stoof de kip in 10 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en gemengde kruiden raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
430 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram