vrijdag, 22 januari 2021

Kip met citroen en ketjap

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 spaanse peper
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel olie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 schijven citroen

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
  3. Verwijder het vel van de kippenbouten.
  4. Bak de kip in de hete olie aan alle kanten bruin. Bak de ui en de peper kort mee.
  5. Voeg de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar.
  6. Giet er 2 dl heet water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
415 kcal
Eiwit
45 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
2 gram
Zout
1,66 gram
Trefwoorden: