donderdag, 9 juli 2020

Kip op tijmaardappeltjes

Bourgondisch genieten.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1 teentje knoflook
  • Tijm
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram kleine aardappelen
  • 2 sjalotjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  3. Leg de bouten in een ovenvaste schaal en laat de kip 20 minuten in de hete oven bakken.
  4. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in tweeën of vieren.
  5. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom en voeg peper, royaal tijm en de olie toe. Schep hier de aardappelparten door.
  6. Schik de aardappelen om de kippenbouten en laat het geheel nog 20 minuten bakken.
  7. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in parten.
  8. Strooi de partjes sjalot over de aardappelen en laat het geheel nog 10 minuten bakken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
Energie
515 kcal
Eiwit
50 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
4 gram
Zout
0,39 gram