vrijdag, 14 augustus 2020

Kipcurry met witte koolsalade en rijst

Proef de smaken van India.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • stuk witte kool van circa 250 gram
  • 1 winterwortel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
  • stukje prei
  • 1 kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 1/4 bouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Was de rozijnen met lauw water en laat ze met aanhangend water even wellen.
  2. Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
  3. Schrap de wortel en rasp hem grof.
  4. Meng de witte kool met de wortel en maak op smaak met wat yoghurt, citroensap en komijnzaad.
  5. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  7. Schil de gember en rasp de gember.
  8. Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
  9. Snijd de kip in blokjes.
  10. Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over.
  11. Voeg de ui, de knoflook, de gember en de kerriepoeder toe en bak dit mee tot het gaat geuren.
  12. Strooi er het volkorenmeel over. Roer goed door. Laat het meel al omscheppend in een paar minuten gaar worden.
  13. Voeg er bij gedeelten, onder goed roeren 250 milliliter water en het stukje bouillontablet toe. Laat de saus een paar minuten zacht koken.
  14. Roer er de prei er door. Geef de curry bij de rijst en de koolsalade.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram

Tonen op website

MSN