Kipkarbonade met abrikozen

Getty Images

Geserveerd met aardappelen en Chinese kool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 4 kipkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt koenjit (geelwortel)
  • mespunt kaneel
  • 6 aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Bereiding

  • Was de abrikozen.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  • Bak de kip in de hete margarine bruin.
  • Fruit de ui kort mee.
  • Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur