Kipkarbonade met abrikozen

Getty Images

Geserveerd met aardappelen en Chinese kool.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 4 kipkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt koenjit (geelwortel)
  • mespunt kaneel
  • 6 aardappelen
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen

Voedingswaarden

Energie 
550kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 

Bereiding

  • Was de abrikozen.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
  • Bak de kip in de hete margarine bruin.
  • Fruit de ui kort mee.
  • Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  • Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.