
Getty Images
Geserveerd met aardappelen en Chinese kool.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 1 ui
- 4 kipkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- mespunt koenjit (geelwortel)
- mespunt kaneel
- 6 aardappelen
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
Voedingswaarden
Energie
550kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Was de abrikozen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Neem het vel van de kip en bestrooi het vlees met peper.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg 150 ml water, de abrikozen, de koenjit en de kaneel toe. Stoof de kip in 30 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen. Kook de kool in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en strooi ze over de kip.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.