dinsdag, 14 juli 2020

Kipsalade met kerriedressing en walnoten

Een heerlijk frisse kipsalade met witlof en appel.

Ingrediënten

  • 1 kleine kipfilet
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 a 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 a 2 theelepels citroensap
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel walnoten
  • 1 bosuitje
  • 1 struikje witlof
  • 1 appel
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Breng 100 milliliter water aan de kook. Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan. Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, de kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
  5. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  6. Was het witlof en snijd het struikje klein.
  7. Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
  8. Meng alles door elkaar.
  9. Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
400 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
0,9 gram