zondag, 18 april 2021

Kiwi met sinaasappel-vanillesaus

Zoet en zacht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ vanillestokje
  • 1 theelepel poedersuiker
  • 3 kiwi's of zespri's

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel onder heet water schoon. Snijd een dunne reep uit de schil en snijd dat in mooie reepjes. Pers de sinaasappel uit.
  2. Snijd het halve vanillestokje open.
  3. Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje en de poedersuiker tegen de kook aan en laat dit enkele minuten trekken.
  4. Neem het vanillestokje eruit en schraap wat van het zwarte merg eruit. Roer dit door het sap en laat het afkoelen.
  5. Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in vieren. Schik de parten op 2 bordjes en schenk het sausje erover.

 

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
100 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram