vrijdag, 15 november 2019

Kool-wortelsalade met kip

Door de koolsalade na de bereiding nog even te laten staan, wordt de kool wat zachter en trekken de smaken goed in.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 300 gram witte kool
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 150 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Was het stuk kool en rasp of snijd de kool fijn.
  2. Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd hem in smalle ringen.
  4. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, het citroensap en wat peper.
  5. Meng het sausje met de groente. Zet de salade afgedekt koel weg zodat de smaken in trekken en de kool wat zachter wordt.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  7. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kiprepen in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  8. Geef de kip en de aardappelen bij de salade.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
0,4 gram