Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 28 mei 2017

Koolraap met appel

Lekker hartig én zoet
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15-30 minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ perssinaasappel

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
  2. Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  4. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
  5. Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
  6. Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram kippedijvlees
400 gram aardappelen
2 eetlepels vloeibare margarine

Voedingswaarde per persoon

Energie:
440 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0 gram

Bron(nen):