dinsdag, 1 december 2020

Koolraap met appel

Lekker hartig én zoet

Ingrediënten

  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ perssinaasappel

Bereiding

  1. Snijd de koolraap in plakken. Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
  2. Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  4. Pers de sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
  5. Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de appel.
  6. Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde kippedijen en gebakken aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:
150 gram kippedijvlees
400 gram aardappelen
2 eetlepels vloeibare margarine

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
440 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
6 gram
Zout
0 gram