zaterdag, 23 januari 2021

Koolraap met gember

Bijzonder lekker

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • Stukje prei
  • ½ Spaanse peper
  • 500 gram koolraap
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het.
  2. Snijd de prei in ringen.
  3. Snijd de halve peper in reepjes.
  4. Schil de koolraap en snijd hem in blokjes.
  5. Bak de gember met de prei zacht in de olie.
  6. Voeg de koolraap met de reepjes peper en wat water toe. Smoor de koolraap in ca. 6 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met varkensfilet en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram varkensfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
360 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,25 gram