maandag, 30 november 2020

Krieltjes met bacon en room

Maar met veel minder calorieën

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • ½ dl bouillon
  • 2 eetlepels kookroom
  • 15 gram bacon
  • 8 blaadjes basilicum
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  2. Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
  3. Fruit de sjalot in de olie glazig.
  4. Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, de bouillon en de kookroom.
  5. Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 10 minuten gaar.
  6. Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  7. Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
  8. Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
  9. Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met een tartaartje en kropsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • kropsla
  • bosje radijs
  • 1 eetlepel slasaus (25% olie)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
6 gram
Zout
0,88 gram