maandag, 28 september 2020

Krieltjessalade met zalm

Kleine aardappeltjes worden soms ook wel Pommes Parisiennes genoemd. Krieltjes worden vaak met de schil gebakken of gekookt.

Ingrediënten

  • 500 gram ongeschrapte krielaardappeltjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 - 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 1 bosuitje
  • 150 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Was de krielaardappeltjes in een vergiet. Snijd grote krieltjes een keer door.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Doe de krieltjes in een pan en giet er 2 cm water bij. Doe een deksel op de pan en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes 2 minuten.
  4. Voeg de sperziebonen toe en laat alles met een deksel op de pan weer aan de kook komen. Kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.
  5. Klop 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water, de Italiaanse kruiden en de olie in een kommetje door elkaar. Meng dit sausje door de nog warme krielaardappeltjes en sperziebonen. Laat dit afkoelen.
  6. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  7. Was het bosuitje en snijd hem in smalle ringen.
  8. Snijd de zalm in stukjes.
  9. Meng de tomaatjes en bosui door de krielaardappeltje en sperziebonen. Proef of er nog wat citroensap door moet.
  10. Schep er voorzichtig de stukjes zalm door.

Extra informatie

Allergie info: Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
475 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
2,5 gram