woensdag, 18 september 2019

Krokante aardappeltjes met vis

Alles op de bakplaat
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
35 minuten
Ingrediënten:
  • 400 gram aardappelen
  • 1½ eetlepel olie
  • 2 stukjes visfilet (koolvis of tilapia)
  • Citroensap
  • 2 takjes tijm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke stukken.
  3. Kook de aardappelstukken in weinig water 5 minuten. Giet de aardappelen af, stoom ze goed droog en schud ze stevig om in de pan. Meng er 1eetlepel olie door.
  4. Bedek de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel hier de aardappelen over. Laat de aardappelen 15 minuten in het midden van de hete oven bruin kleuren.
  5. Druppel wat citroensap over de vis. Bestrijk de vis met de rest van de olie en strooi er een beetje peper over.
  6. Schuif de stukken aardappel wat aan de kant en leg de visfilet er tussen met de tijm. Bak de aardappeltjes in 10 minuten verder krokant en laat de vis gaar worden.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
360 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
9 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
1 gram

Bron(nen):