vrijdag, 23 oktober 2020

Kruidensalade met sperzieboontjes

Vol smaak met bieslook, basilicum, tijm en mosterd.

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • mespuntje mosterd
  • mespunt tijm
  • 4 blaadjes rode sla
  • 50 gram gerookte zalm
  • 25 gram rucola

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
  • Was de kruiden.
  • Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
  • Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
  • Snijd de rode sla in repen.
  • Snijd de zalm in reepjes.
  • Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de zalm over twee borden.
  • Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.

Menusuggestie

Lekker met (glutenvrij) volkoren brood.

Allergie info

Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
170 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,9 gram