Kruidensalade met sperzieboontjes

Getty Images

Vol smaak met bieslook, basilicum, tijm en mosterd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram sperziebonen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel azijn
  • mespuntje mosterd
  • mespunt tijm
  • 4 blaadjes rode sla
  • 50 gram gerookte zalm
  • 25 gram rucola

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
7 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
900 milligram
Auteur 

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
  • Was de kruiden.
  • Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
  • Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
  • Snijd de rode sla in repen.
  • Snijd de zalm in reepjes.
  • Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de zalm over twee borden.
  • Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.

Menusuggestie

Lekker met (glutenvrij) volkoren brood.

Allergie info

Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.