
Getty Images
Vol smaak met bieslook, basilicum, tijm en mosterd.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 100 gram sperziebonen
- 4 sprietjes bieslook
- 10 blaadjes basilicum
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel azijn
- mespuntje mosterd
- mespunt tijm
- 4 blaadjes rode sla
- 50 gram gerookte zalm
- 25 gram rucola
Voedingswaarden
Energie
170kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
4 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
900 milligram
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal en kook ze in weinig water in 10 minuten beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken.
- Was de kruiden.
- Knip het bieslook klein en snijd 4 blaadjes basilicum klein.
- Maak een dressing van de olie, de azijn, de mosterd, het bieslook, de kleingesneden basilicum, de tijm en wat peper.
- Snijd de rode sla in repen.
- Snijd de zalm in reepjes.
- Verdeel de rucola, de rode sla, de sperziebonen en de zalm over twee borden.
- Strooi de rest van de basilicumblaadjes er over. Druppel de dressing er over.
Menusuggestie
Lekker met (glutenvrij) volkoren brood.
Allergie info
Lees voor het gebruik van verpakte zalm het etiket.