woensdag, 2 december 2020

Lamskebab met tomatensaus

Een beetje kebab en lekker veel groente.

Ingrediënten

  • 1 (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram tomaten
  • 4 takjes koriander
  • ½-1 eetlepel azijn
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Houd 2 lepels hiervan achter. 
  3. Voeg bij de rest de tomaten en de helft van het korianderblad en pureer dit grof. Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn, peper en een beetje zout.
  4. Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, de gemalen komijn, peper en wat zout. 
  5. Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat. 
  6. Gril de kebab op de barbecue of een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
  7. Geef de tomatensaus er bij.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Lamsgehakt:
Bewaar lamsgehakt afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast of let op de THT-datum op de verpakking.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
570 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram